Tienzadenbrood


De bloem voor dit brood is een mengeling van de bakboerderij. Het is een mengeling die deel uitmaakt van hun Puur en Helder gamma wat betekent dat er niks van broodverbeteringsmiddelen in steekt. Zoals de naam het zegt bevat dit brood tien verschillende zaden: roggevlokken, gierst, zonnebloempitten, sesamzaad, tarwevlokken, rijstvlokken, getoaste sojastukjes, havervlokken, gerstevlokken en lijnzaad. Voor de vorm heb ik mij laten inspireren door het kille, stormachtige herfstweer.

  • 500g tienzadenbloem
  • 280g lauw water
  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 15g boter of een andere vetstof
  • 7g zout
Los de gist op in het water en voeg de rest van de ingrediënten toe. Kneed ongeveer 10 min. tot je een  soepel deeg bekomt. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek af. Laat ongeveer 40 min. rijzen of tot het deeg het dubbele volume heeft bereikt. 

Duw de lucht uit het deeg en vorm het brood in de vorm van een dennenappel. Snij het brood in met de punten van een schaar. Leg het brood op de pizzaplaat, dek af met een vochtige handdoek en laat 45 min. rijzen. 

Warm ondertussen de pizzasteen in de oven op 250°C heteluchtstand. 

Schuif de pizzaplaat op de pizzasteen en verlaag de temperatuur naar 220°C conventionele stand. Bak het brood gedurende 30 min.

Laat afkoelen op een rooster. 



Reacties