Kloosterbrood



Kloosterbrood, een mengeling van de Bakboerderij bestaande uit tarwevolkorenmeel, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, tarwegluten, roggebloem, havervlokken, tarwezemelen, tarwebloem en mout van gerst. Arm aan koolhydraten en rijk aan vezels. Zout zit al in de mengeling verwerkt dus hoeft niet meer toegevoegd te worden. Het is een lekker crunchy brood met serieus wat bite in.

  • 500g kloosterbrood
  • 21g verse gist
  • 15g vetstof
  • 300g lauw water
Los de gist op in het lauwe water. Voeg de bloem en de vetstof toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 20 min. rusten. Bol het op en geef het nog een bolrijs van 20 min. 

Duw de lucht uit je deeg en vorm je brood naar wens. Laat het afgedekt rijzen tot het dubbele volume is bereikt (60 min. ongeveer).

Bestuif je deeg lichtjes met bloem en snij het in. 

Afbakken in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 30-35 min. 

Laat afkoelen op een rooster. 


Reacties