Broodpudding of podding in het West-Vlaams


Broodpudding, een ideale lekkere manier om oude broodrestjes weg te werken. Het lekkerst met restjes van zoet brood, luxebrood en wit brood. Als je dus nog eens een hoekje van een brood over hebt, bewaar het in een zakje apart in de diepvries tot je genoeg bij mekaar gesprokkeld hebt om deze lekkernij te maken. Normaliter maak ik dit oud familierecept op het gevoel zonder specifiek af te wegen maar om op mijn blog te plaatsen heb ik alle stappen netjes afgewogen.

  • 500g oud brood
  • melk
  • 3 eieren
  • 75g kristalsuiker
  • 75g bruine suiker
  • 1 zakje vanillepoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rozijnen naar believen
  • scheutje rum
Scheur de broodresten in stukken en overgiet ze met melk tot ze onderstaan. Laat het brood een half uurtje weken. Prak de broodbrokken met een pureestamper en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer alles goed ondereen en doe het mengsel in een ovenbestendige schaal die goed ingevet is.

Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45-60 min. 

Laat afkoelen op een taartrooster. 


Reacties