Crunchy brood


In plaats van 1 groot brood, heb ik met deze bloemmengeling van Dossche Mills twee kleine broden gemaakt. Het cilindervormig brood bakte ik in een panettone vorm met een diameter van 12 cm. Mijn bloemmengelingen van Dossche Mills bestel ik online bij Maison Seronvalle. Je krijgt er een hele snelle service en meestal arriveert je bestelling al de dag nadien bij je thuis. Ze hebben een ruim gamma en ze bieden ook mengelingen aan van Ceres. Met de Artipan Crunchy bekom je een stevig en knapperig (crunchy) meergranenbrood. Het bevat oa tarwe, rogge, maïs, spelt en soja aangevuld met lijnzaad, rode en gele gierst, zonnebloempitten en pompoenpitten.
  • 500g crunchy
  • 250ml lauw water
  • 12g verse gist of 4g droge
  • 8g zout
Los de gist op in het water en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng 2 min. op de traagste stand en kneed dan nog 10 min. op middelmatige stand tot je een soepel deeg bekomt. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met vershoudfolie of een vochtige handdoek. Laat 20 min. rijzen.

Duw de lucht uit je brood en vorm een bol. Geef het brood nog een bolrijs van 20-25 min. Duw opnieuw de lucht uit je deeg en geef het zijn definitieve vorm. Laat het deeg opnieuw afgedekt rijzen tot het dubbele volume is bereikt (45-60 min.).

Plaats het brood in een voorverwarmde oven van 220°C conventioneel en bak gedurende 30 min. 

Laat afkoelen op een rooster. 




Reacties