Broodjes met een vulling van kip


Deze broodjes worden vaak tijdens de ramadan klaargemaakt. Ze zijn eenvoudig te maken en ideaal als tussendoortje, als snack of als sidedish. In dit recept gebruik ik een vulling van kippenblokjes maar je kan ook gehakt of tonijn bvb gebruiken.

Deeg:

  • 250g tarwebloem
  • 12g verse gist
  • 90ml lauw water
  • 1tl suiker
  • 4g zout
  • 1 el melkpoeder
  • 2 el natuuryoghurt
  • 15g boter
Vulling:
  • 300g kippenfilet in kleine blokjes versneden
  • 1 sjalotje
  • kruiding naar keuze
  • gemalen kaas
Afwerking:
  • eigeel met wat melk losgeroerd
  • zaadjes naar keuze
Meng de gist samen met de suiker in een klein beetje water tot een papje. Doe de bloem, het zout en het melkpoeder in je mengkom en roer goed door. Voeg het gistmengsel, de yoghurt en de boter toe en beetje bij beetje het water (niet alles meteen toevoegen) tot je een los maar niet klevend deeg hebt. Laat je deeg in een afgedekte komt tot verdubbeling rijzen.

Stoof ondertussen het sjalotje aan, voeg de kipblokjes en kruiding toe en bak ze gaar. Laat afkoelen.

Ontgas je deeg en verdeel in 4 gelijke bollen. Duw een putje in het midden van je bolletjes en doe hier wat kipvulling en gemalen kaas in. Sluit het deeg en vorm opnieuw een bol. Vorm de broodjes op de wijze waarop je in dit filmpje kan zien: vormen broodjes

Plaats de broodjes op de bakplaat en bestrijk ze met het eigeel. Decoreer met zaadjes naar wens. Laat nog een 20 min. rijzen. 

Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 min. 



Reacties