Spelt Energy+ brood





Van bakvriendin Cathy kreeg ik oa deze bloemmengeling. Ze bracht die mee van Flourpower, de commerciële naam voor de Artemeersmolen te Poeke. Het is een speltmengeling met pompoenpitten, havervlokken, zonnebloempitten, bruin lijnzaad, roggevlokken, speltvlokken, donkere mout, tarwekiemen, tarwedesem, tarwegluten en soyabloem. Wat ik wel een beetje vervelend vind, is dat er niks van richtlijnen voor gebruik op de verpakking staat. Het was dus een beetje op het gevoel dat ik het deeg samenstelde. Ik bakte het brood in mijn EH broodbakbol.
                                                                                                                                                        
  • 500g spelt energy+
  • 290ml lauw water
  • 21g verse gist of 7g droge
  • 1el smout
  • 7g zout
Los de gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng 2 min. op de traagste stand. Wanneer alles onder mekaar gemengd is, schakel je over naar middelmatige snelheid en kneed je 6 min. tot een soepel deeg.

Doe het deeg in een met olie ingevette kom en laat rijzen tot dubbel volume (1 uur ongeveer).

Duw de lucht uit je deeg en vorm tot een bol. Bestuif lichtjes met bloem en snijd je brood in naar eigen inspiratie. 

Plaats het deksel op de bol en laat het brood 15 min. rusten.

Zet de bol in een koude oven en laat 45 min. bakken op 240°C hetelucht. 

Neem het deksel van de bol en laat het brood nog een paar minuutjes bakken tot de korst de gewenste bruining heeft.

Laat afkoelen op een rooster.





Reacties

  1. Beste, Alle recepten zijn terug te vinden op onze website. Gezien er al ZO veel op de labels moet staan mbt. voedingswaardes, allergenen, .. moet je ergens een keuze maken wat je op die kleine zakjes plakt.. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lukt anderen toch ook om dit op de verpakking te krijgen? Sommigen zelfs op de onderkant. Niet iedereen heeft de reflex om naar een website over te schakelen om de gebruikershandleiding van iets te raadplegen. Ik vind het nogal omslachtig voor wanneer je daadwerkelijk aan het bakken gaat.

      Verwijderen

Een reactie posten