Sesam lunettas (Italië)


Deze broden worden in een 'S' vorm gemaakt. Het was de eerste keer dat ik het probeerde en het resultaat kon wel wat mooier zijn maar de smaak was wel heel lekker. Daarom ook dat ik dit recept met jullie wil delen.

  • 410g semolina
  • 120g tarwebloem
  • 27g verse gist of 9g droge gist
  • 8g zout
  • 25g olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 300ml lauw water
  • 1 eiwit voor de afwerking
  • sesamzaadjes
Los de gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot je een soepel deeg bekomt. Laat het opgebold in een met olie ingevette kom rijzen tot het dubbele volume. Dek je kom af met vershoudfolie of een vochtige handdoek. 

Duw de lucht uit je deeg en verdeel het in twee gelijke porties. Rol elke portie uit tot een streng van ongeveer 45 cm. en vorm met elke streng een 'S'-vorm. 

Leg de broden op een bakplaat en dek af met lichtjes met olie ingestreken vershoudfolie. Dit voorkomt dat de folie aan je deeg gaat kleven tijdens het rijzen. Laat de broden rijzen tot ze dubbel zo groot zijn (ongeveer 40-60 min. ).

Bestrijk de broden met losgeklopt eiwit en besprenkel met sesamzaadjes.

Bak af in een voorverwarmde oven van 220°C conventioneel gedurende 25 min. 

Leg ze op een rooster en laat afkoelen. 

Reacties