Lemon bars (USA)


Crust:
  • 170g zachte boter
  • 75g suiker
  • 200g bloem
Vulling:
  • 300g suiker
  • 35g bloem
  • 4 eieren
  • 1el citroenzeste
  • sap van 1 citroen
Warm je oven voor op 180°C. 

Doe de ingrediënten voor je crust samen in de mengkom en kneed tot het een bal vormt (1 min.). Bekleed een vierkante bakvorm van 20x20 cm. met bakpapier en duw het deeg plat op de bodem van je vorm. Bak het deeg 20-22 min. in de oven.

Maak ondertussen je vulling. Doe alle ingrediënten hiervoor in je mengkom en mix tot de suiker volledig opgelost is. Laat dit mengsel minimum 15 min. rusten.

Haal de schaal met de crust uit je oven en mix de vulling nog eventjes voor je ze op de crust giet. Plaats opnieuw in de oven en bak nog eens een 20-tal min. Het is niet de bedoeling dat je vulling bruin wordt maar dat het opstijft. 

Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen. Verdeel in blokjes en bestrooi met poedersuiker. Haal de blokjes uit de vorm wanneer ze volledig afgekoeld en opgesteven zijn. 

Verdeel het crustdeeg in je vorm



Reacties