Sweet Arabian bread



Dit recept vond ik op de Russische tegenhanger van Pinterest. Alhoewel ik niets van de tekst verstond
werd ik door het zien van het brood geprikkeld om het toch ook eens te proberen. Met de hulp van Google translate en wat gezonde hobbybakkersverstand kwam ik tot dit brood. Doordat je het deeg in verschillende bollen willekeurig in je vorm opstapelt, bekom je een mooi grillig patroon in het kruim. Daarenboven smaakt het ook nog eens heel lekker. Oorspronkelijk werden de bollen deeg door een suiker/kaneel mengsel gerold maar aangezien we hier geen liefhebbers zijn van kaneel heb ik donkerbruine suiker in de plaats gebruikt. Ook het toevoegen van gekonfijt fruit is niet echt nodig, je kan het desgewenst weglaten of vervangen door chocoladebits of rozijnen of nootjes of...

  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 450g Amerikaanse patentbloem of een ander eiwitrijke bloem
  • 4g zout
  • 40g zachte ongezouten boter
  • 90g gecondenseerde gesuikerde melk
  • 1 ei
  • 200ml lauw water
  • gekonfijt fruit
  • donkerbruine suiker (of een mix van suiker met kaneel)
Los de gist op in het water. Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de suiker. Kneed tot je een soepel deeg bekomt. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en laat afgedekt rijzen tot het dubbele volume. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 12 gelijke bollen. Rol deze bollen door de suiker en schik ze willekeurig in je bakvorm. Dek af met vershoudfolie en laat opnieuw rijzen tot het dubbele volume is bereikt.

Bak het brood in een voorverwarmde oven van 180°C conventioneel gedurende 35-40 min. 

Laat afkoelen op een rooster en bestuif met decoratiesuiker. 


Reacties