Yoghurtpannenkoeken


Ik had nog een pot yoghurt staan die op moest en dacht waarom probeer ik daar niet eens pannenkoeken mee te bakken. Als gebak en brood lukt, moet dit toch ook gaan. Na wat opzoekwerk bij good old Google, kwam ik bij dit recept uit. En of dat ze lekker zijn! Een ideale manier om aan restverwerking te doen. Je kan gelijk welke yoghurt hiervoor gebruiken, toevallig was die van mij mango yoghurt.

  • 375g Almhof mango yoghurt
  • 250ml melk
  • scheut heet water (zorgt voor de luchtigheid)
  • 4 eieren
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • bakboter

Doe de yoghurt, melk, eieren, bloem en vanillesuiker in een kom en klop met je garde tot een glad beslag. 

Voeg (afhankelijk van de dikte van je beslag) een scheut heet water toe tot het beslag de gewenste dikte verkrijgt en klop nog eens goed door.


Verhit een pan op het vuur met een klein beetje boter en giet een pollepel deeg in de pan. Wanneer de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai je die om en bak je nog een half minuutje op de andere kant tot ze mooi gebakken zijn.

Verwerk zo het gehele beslag.




Reacties