Long burger broodjes



Je kent ze wel, zo af en toe pakt een fastfoodrestaurant uit met een langwerpige versie van hun burgers. Deze steken dan tussen een ovaal broodje ipv een rond. Met dit recept maak je de lekkerste homemade burgers klaar. Het is een zacht brioche-achtig langwerpig broodje bedekt met havervlokken.

Voor 8 stuks:

  • 350g tarwebloem
  • 20g verse gist of 7g droge gist
  • 3el water
  • 25g suiker
  • 6g zout
  • 50g zachte boter
  • 200ml lauwe melk
Voor de afwerking:
  • havervlokken
  • 1 eidooier losgeklopt met 1el melk
Los de gist op in het water en laat tien minuten staan.

Doe de bloem, suiker en het zout in de mengkom en meng ondereen. Voeg de gist toe en begin te kneden. Al knedend voeg je beetje bij beetje de lauwe melk toe. Voeg als laatste de zachte boter toe en kneed tot je een zeer zacht deeg verkrijgt. 

Bol het deeg op en doe het in een met olie ingesmeerde kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 45-60 min. rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 8 gelijke porties. Bol ze op en laat ze onder een stuk vershoudfolie 10 min. rusten op je werkblad. 


Vorm tot ovale broodjes en druk ze plat met de palm van je hand. 

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt 45 min. rijzen.


Verwarm je oven voor op 180°C hetelucht.

Snijd de broodjes over de gehele lengte in met een scherp mesje. Bestrijk ze met het losgeklopt eigeel en bestrooi met havervlokken.

Bak in 15 min. goudbruin en gaar.

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties