Grand Marnier cake


Een heel lekkere luchtige cake met de subtiele smaak van Grand Marnier likeur. Heb je geen GM in huis of drink je geen alcohol dan vervang je deze door een tubetje sinaasappelaroma.

Verwarm de oven voor op 180°C onder- en bovenwarmte.

  • 250g zelfrijzende bloem
  • 180g suiker
  • 180g gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 4 eidooiers
  • 50g amandelpoeder
  • 1 borrelglaasje Grand Marnier
  • poedersuiker om te decoreren
Doe de eieren, dooiers en de suiker in de kom en klop tot ze wit en schuimig zijn. 

Voeg de gesmolten boter toe en klop opnieuw tot je een luchtig beslag verkrijgt.

Voeg de bloem, amandelpoeder en de Grand Marnier toe en schep die met een spatel onder het beslag. 

Doe het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm diameter.

Bak 40 min. tot de cake gaar is.

Laat afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker.






Reacties