Kersen biscotti



Ik ga op bezoek en ik neem mee... zelfgemaakte koekjes. Een leuk cellofaanzakje (Wibra), een simpel koordje en een stickertje (Ali) en voila daar heb je een leuke zelfgebakken attentie.

  • 120g suiker
  • 80g zonnebloemolie
  • 125g kersenjam
  • 2 eieren
  • 80g gedroogde kersen (Delhaize oa)
  • snufje zout
  • zakje vanillesuiker
  • 360g zelfrijzende bloem
  • 80g Philadelphia roomkaas
Afwerking:
  • 1 eidooier
  • mini parelsuiker
Klop de eieren schuimig met de suiker en vanillesuiker. Voeg het snufje zout en de zonnebloemolie toe en klop los. Roer er de roomkaas onder en spatel als laatste de bloem onder het deeg. 

Vorm een bol van het deeg en leg het verpakt in een stuk bakpapier gedurende minimum een uur in de koelkast. 


Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht. 

Verdeel het deeg in twee stukken. Rol elk stuk tussen twee stukken bakpapier tot een rechthoek. Bestrijk de rechthoeken met een laagje van de kersenjam en rol het deeg langs de lange zijde tot een rol. 

Leg de rollen naast mekaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het eigeel. Strooi mini parelsuikers over de rollen. 

Bak 20 min. tot het deeg een mooie goudgele kleur verkrijgt. Haal de bakplaat uit de oven en wacht een kwartiertje vooraleer de rollen in schuine schijven van ongeveer 1,5cm dikte te snijden.

Leg de koekjes op de snijkant op een rooster waar een stuk bakpapier op ligt en bak ze nog eens 10 min. tot ze mooi goudbruin zijn.

Laat op het rooster afkoelen en vul daarna de zakjes met de koekjes. 

Reacties