Wokmie met kip in een pittige tomatensaus


Een no nonsense eenpansgerecht die snel gemaakt is én lekker.

Saus:
  • 3 stengels babypaksoi
  • 2 sjalotten
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • stengel citroengras
  • 1 blikje kokosmelk
  • sap + zeste van 1 limoen
  • 1 chilipepertje
  • peper en zout
  • olijfolie
Versnipper de sjalotten. Snijd de stengels van de paksoi in stukjes. Doe hetzelfde met de tomaten. 

Giet wat olijfolie in een hete pan. Voeg de sjalotten, paksoi, het pepertje en de tomaten toe. Doe de geperste knoflookteentjes erbij. 

Snijd de stengel van het citroengras in de lengte doormidden en plet met het lemmet van je mes. Zo komen de aroma's goed vrij. Voeg de stengels alsook de zeste van de limoen toe en stoof al roerend tot de uien glazig zijn. Kruid met peper en zout.

Doe het limoensap en de kokosmelk erbij en laat op een zacht vuurtje inkoken. Voeg als laatste het versneden groen van de paksoi toe.

Giet de saus door een puntzeef en hou apart.

  • 500g kipfilet in blokjes versneden
  • 250g wokmie
  • 350ml water
  • peper en zout
  • pul biber (rode pepervlokken, te koop bij de Turkse supermarkt)
  • mespunt pittige harissa
  • lepel tomatenpuree
  • kokosolie
Bak de kipblokjes aan in wat kokosolie. Kruid met peper en zout en pul biber.


Voeg de wokmie en het water toe en roerbak tot al het water is opgenomen.


Voeg de gezeefde saus, de harissa en de tomatenpuree toe en roer tot een romig gerecht. 



Reacties