2 minuten Praliné Chocopasta


Voor wie graag eens zelf zijn praliné chocopasta wil maken, bestaat er een doodsimpel en supersnel receptje. Een receptje waar je in amper 2 minuten een heerlijk zelfgemaakt potje chocopasta creëert.

Je hebt er wel een specifiek soort praliné dessertchocolade voor nodig wat je in Frankrijk gewoon in de supermarkten kan aankopen. Ik denk dan vooral aan de grote groep Belgen die gaan shoppen net over de grens in een Auchan of Cora supermarkt en natuurlijk ook aan de vele Belgen en Nederlanders die op vakantie gaan richting la douce France. Aangezien ik een Prime account heb bij Amazon.fr kan ik die ook online bij hen bestellen en zo heb ik onlangs twee pakjes Poulain Pralinoise gekocht. Prijs was 1,79€ voor een pakje van 200g. De chocolade bestaat voor 55% uit praliné. Ook Nestlé heeft trouwens iets gelijkaardigs.

Mocht je deze chocolade niet voor handen hebben, is dit ook geen ramp. Je kan dit pakje dan vervangen door 200g callets en een flinke lepel praliné van Callebaut.

  • 1 pakje Poulan Pralinoise
  • 100ml room
  • 20g zachte roomboter
Doe de chocolade in stukken in een kom. Giet er de room bij en laat 2 minuten op 500W draaien in de microgolf. Roer goed door en doe er de zachte boter bij.

Nog eens flink doorroeren met een spatel zodat er geen stukjes meer aanwezig zijn. 

Giet de pasta in een glazen potje, sluit af en laat het minimum 3 uren in de koelkast afkoelen. 


Reacties