Wit krokant




Dat eenvoudig ook lekker kan zijn bewijst dit recept met als resultaat een lekker krokant wit brood. Deze keer geen 1 groot brood maar 2 kleine van dezelfde hoeveelheid deeg.

  • 500g tarwebloem
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 300ml verse ongezoete sojamelk
  • 8g zout
  • 25g smout of een andere vetstof
  • decoratiemix (Zuidmolen)
Meng bloem, gist, sojamelk, zout en smout in de kneder en kneed tot je een mooi soepel deeg verkrijgt. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat op een warme plaats rijzen tot verdubbeling van het volume. Dit zal ongeveer 45 min. duren. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in twee gelijke stukken. Vorm je broodjes en bestuif de bovenkant met water via een plantenspuit. Bestrooi met decoratiemix. 

Doe de broodjes in bakvormen voor een klein brood en laat afgedekt nog eens rijzen tot verdubbeling. 

Bestuif met water en maak een paar insnijdingen. 















Bak gedurende 25-30 min. in een voorverwarmde oven van 220°C onder- en bovenwarmte.

Laat afkoelen op een rooster.


Reacties