Amandelrondo's (Nederland)



Vroeger toen er nog geen AH vestigingen in België waren, brachten wij altijd deze koekjes mee na een bezoekje in Nederland. Ik weet niet of het een typisch Nederlands gebakje is maar hier in België ga je het niet zo snel in het koekjesgamma terugvinden. Het koekje heeft een kruimelige basis met een smeuïge amandelvulling. Ik vond het recept op de pagina van Laura's Bakery. Met dit recept kon ik 8 rondo's maken.

Deeg

  • 160g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 125g zachte boter
  • 80g suiker
Vulling
  • 100g amandelspijs
  • 1/2 losgeklopt ei
Afwerking
  • 1/2 losgeklopt ei
  • hele amandelen
De cakeringen kocht ik bij Bouwhuis/Baktotaal.

Doe al de ingrediënten voor het deeg in je kneedkom en meng tot een samenhangend geheel. Verpak het deeg in een stukje vershoudfolie en leg het voor minstens een uur te rusten in je koelkast.

Meng ondertussen met een vork de amandelspijs los met het losgeklopt ei. 


Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ongeveer een halve cm. dikte. Duw met een cakering rondjes uit de lap. 

Plaats de cakeringen op een met bakpapier beklede bakplaat en leg in elke ring een rondje deeg. Spuit in het midden met een spuitzak een beetje van de amandelspijs. Zorg dat je de randen vrij laat. Leg er nog een lapje deeg bovenop en druk de randen lichtjes aan.

Bestrijk met losgeklopt ei en versier met de hele amandelen. 


Bak de gebakjes ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. 

Laat ze wat afkoelen in de ringen en druk ze er dan voorzichtig uit. 


Reacties