Aardbeiencake met Philadelphia



Ondanks dat we de tweede dag van de prille nieuwe lente zijn, nodigt het grauwe koude regenweer niet uit tot het eten van aardbeien. Aardbeien associeer ik met een lekker zonnetje op een terras. Maar toen ik deze, weliswaar Spaanse, in de supermarkt zag liggen, kon ik mezelf niet meer inhouden om er te kopen om deze cake mee te maken. Je kan ook nog een aardbeiencoulis maken om erbij te serveren.

  • 2 eieren
  • 210g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker of 1tl vanille extract
  • 1 potje Philadelphia natuur van 200g
  • 260g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 120ml maïsolie
  • snuifje zout
  • 340g aardbeien waarvan je de helft in stukjes snijdt en de andere helft dwars door in tweeën
  • poedersuiker
  • springvorm van 20cm diameter
Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker licht en schuimig. Voeg de Philadelphia en de olie toe en meng ze op trage stand onder het beslag. 

Meng in een kommetje de bloem samen met het zout en het bakpoeder en klop het met 1/3 tegelijk door het deeg. 

Verwarm je oven voor op 190°C. Vet de springvorm in en doe bakpapier op de bodem. 

Verdeel de helft van het deeg in de springvorm en strooi de aardbeienblokjes bovenop het beslag. Doe nu de andere helft van het deeg er bovenop en schik de halve aardbeien in het deeg. 

Bak de cake gedurende 50-60 min. tot een prikker er droog terug uitkomt.

Laat afkoelen op een rooster en bestrooi met wat poedersuiker. 



Reacties