Maple notenrolls



Een lekker zacht broodje met een vulling van noten en een maple bakplaat. Hoe je die moet maken kan je hier lezen.

  • 240g tarwebloem
  • 9g verse gist of 3g droge gist
  • 15g suiker
  • 3g zout
  • 15g zachte boter
  • 15g kramiekboter (facultatief)
  • 130g lauwwarm water
  • 60g noten (ik gebruikte amandelen maar je kan evengoed walnoten of pecannoten gebruiken)
  • 1 maple bakplaat (zie hier)
Verbrokkel de gist in de bloem. Voeg suiker, zout, boter en water toe. Kneed tot een heel zacht deeg.

Bol je deeg op en plaats hem in een met olie ingevette kom. Dek af en laat op een warme plaats gedurende een 45 min. rijzen.

Hak de noten in stukjes en rooster ze in een pannetje.

Duw de lucht uit je deeg en rol tot een rechthoek. Leg de maple bakplaat in het midden en vouw je deeg in drie toe. Rol het opnieuw uit tot een rechthoek en vouw het nog eens in drie toe. Rol voor een derde maal tot een lap en strooi hier nu de noten over.

Rol de lap langs de lange kant op tot een worst. Verdeel de worst in acht gelijke delen en zet ze op hun kant na mekaar in een met bakpapier beklede langwerpige bakvorm.



Dek af en laat 30 min. rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

Bak de rolls in 20-25 min. mooi bruin.

Ontvorm en laat wat afkoelen, versier met glazuur wat je met wat maple syrup losroert.



Reacties