Camp Rémy met zwarte sesamzaadjes



Camp Rémy wordt ook wel eens de grand cru onder de tarwegewassen genoemd. Het is een eerder zeldzaam ras dat nog in Vlaanderen en Frankrijk wordt geteeld. Brood met Camp Rémy gebakken heeft een eerder ietwat crèmekleurig kruim boordevol smaak en het brood heeft een krokante korst.

Zwart sesamzaad is een ongepelde variant met vliesje van sesam. Daardoor heeft het een veel hogere voedingswaarde dan witte sesam. Het wordt voornamelijk gekweekt rond de Himalaya. Het heeft een nootachtige sterkere smaak dan de witte variant. Je kan zwart sesamzaad heel gemakkelijk vinden in Aziatische supermarkten bij jou in de buurt.

  • 500g T65 Camp Rémybloem
  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 8g zout
  • 15g vetstof
  • 300ml lauwwarm water
  • zwart sesamzaad
Kneed van alle ingrediënten een zacht en soepel deeg. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat op een warme plaats rijzen tot verdubbeling. Dit zal ongeveer 45 min. zijn.

Duw de lucht uit het deeg en maak een langwerpige vorm. Maak de bovenkant nat met een plantenspuit en rol het door de sesamzaadjes. Leg het brood op de bodem van de broodbakbol en laat met het deksel dicht nog eens 45 min. rijzen. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C hetelucht. 

Maak insnijdingen in het brood en bak met deksel gedurende 35 min. Haal het deksel van de bol en laat nog een aantal minuten verder bakken tot het brood een mooie bruine korst heeft. 

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties