Maple bakplaat



Maple-, esdoorn-, of ahornsiroop wordt voornamelijk in Canada gemaakt uit het sap van de esdoorn. De siroop heeft een karamelachtige smaak en wordt in de VS en Canada voornamelijk gebruikt om hun pancackes mee te zoeten. Hier bij ons wordt het oa gebruikt in de bekende pecannoten koffiekoeken.

Dit is een gemakkelijk recept om een kant en klare bakplaat van maple syrup te maken. Zo kan je deze bakplaat gebruiken als vulling voor rolls of andere broden en gebak. Net zo gemakkelijk in gebruik als een boterplaat. Geen geklieder en plakkerige vingers meer. Je kan hem een paar dagen bewaren in de koelkast tot gebruik of invriezen.

  • 70g maple syrup
  • 15g tarwebloem
  • 10g maïzena
  • 45g melk
  • 10g boter
Verwarm de maple syrup gedurende 1 min. op 600W in de microgolf. 

Meng in een apart potje de bloem met de maïzena en voeg beetje bij beetje de melk al roerend toe en roer tot een papje. 

Giet het papje al roerend bij de warme maple syrup en verwarm alles nog eens 1 min. op 600W. Roer goed door zodat er geen klonters ontstaan.

Voeg de boter toe en meng ze onder het papje. 

Giet het papje in een platte kom wat je met vershoudfolie hebt bekleed. Bedek ook de bovenkant van het papje met vershoudfolie.

Laat volledig opstijven in de koelkast. 

Bewaar het in de koelkast of de diepvries tot gebruik. 

Reacties