Paaskrans





Emile Henry heeft een serie met nieuwe broodbakvormen op de markt gebracht waaronder deze 'Pain Couronne'. Natuurlijk kon ik niet achterblijven en moest ik deze hebben. Wie durft nog te zeggen dat bakken geen verslaving kan zijn 😄


Gisteren werd de vorm geleverd en toen begon het uitdokteren van een recept om hem uit te testen. Ging ik voor een krokante pistoletkrans gaan? Of neen wacht, toch een zoete briochekrans maar. En aangezien het zondag Pasen is, zag deze Paaskrans het licht.

Deeg

  • 500g tarwebloem met een hoog eiwitgehalte
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 10g zout
  • 30g suiker
  • 150g lauwe melk
  • 110g lauw water
  • 2 eieren
  • 35g zachte boter
Vulling
  • amandelspijs
  • losgeklopt ei
  • 50g bakvaste chocoladedruppels
  • 1tl vanille extract
Afwerking
  • amandelschilfers
  • 1 losgeklopt ei
  • suiker paaseitjes
Doe alle ingrediënten voor het deeg samen in de kneedkom en kneed tot je een soepel en zijdezacht deeg verkrijgt. Voeg op het einde van de kneedtijd de chocoladedruppels en de vanille erbij.

Bol het deeg op en doe het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op kamertemperatuur rijzen gedurende 30 min. 

Roer de amandelspijs los met een vork en meng er het losgeklopt ei onder. Rol het tot een worst in een stuk vershoudfolie en plaats het in de koelkast tot gebruik. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke porties. Maak bolletjes van het deeg en duw ze plat. Leg een bolletje (40g) amandelspijs in het midden van het deeg en vouw dicht en vorm opnieuw bolletjes ervan. 



Vet de couronne in met bakspray en bebloem de binnenkant. Leg de bolletjes in de uitsparingen van de vorm en plaats het deksel er op. Laat opnieuw 30 min. rijzen op kamertemperatuur. 

Verwarm je oven voor op 220°C hetelucht.

Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei en strooi de amandelschilfers erop. 

Plaats de couronne met deksel in de hete oven en bak gedurende 25 min. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. verder bakken tot de krans mooi bruin is. 

Haal de vorm uit de oven en laat 5-10 min. afkoelen vooraleer je de krans er uit haalt.

Laat afkoelen op een rooster en versier met de paaseitjes. 



Reacties