Stokbroodjes Emile Henry recept (Frankrijk)


Dit receptje wat in de leaflet staat die bij de Emile Henry baguettes vorm zit, mislukt nooit. Je bekomt er drie stokbroodjes mee van 200g/stuk.

  • 375g bloem T55 
  • 215g koud water 
  • 7g zout 
  • 15g verse gist of 5g droge gist

Meng alle ingrediënten tot een homogeen en soepel deeg. 

Doe het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt 40min. rijzen op kamertemperatuur.

Duw de lucht uit je deeg en verdeel in drie gelijke porties. 

Rol elke portie uit in de vorm van een stokbrood en rol ze desgewenst door wat zaadjes (ik gebruikte sesamzaadjes).

Leg de broodjes in de uitsparingen van je EH baguettes vorm. Indien je die niet hebt kan je ook een andere stokbroodvorm gebruiken of gewoon op de plaat. Laat 20min. afgedekt rijzen.

Bestuif de stokbroodjes met water en maak inkepingen met een mesje.

Bak af in een voorverwarmde oven op 240°C gedurende een 25min. of tot ze goudbruin zijn.

Reacties