Solare



Dit is één van mijn favoriete bloemmengelingen: de Solare van Dossche Mills. Artipan Solare is een lichte meegranenmengeling die door de talrijke geroosterde soyastukjes en zonnebloempitten een extra krokante toets aan je brood geeft.

  • 500g Artipan Solare
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 290ml lauwwarm water
  • 8g zout
  • 15g vetstof (smout, boter, margarine, olie)
Roer de gist los in het lauwwarme water. Voeg de bloem, de vetstof en het zout toe en kneed ongeveer 12 min. op lage snelheid.

Bol het deeg op en doe het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het verdubbeld is in volume (45-60 min.). 

Duw de lucht uit je deeg en bol het strak op. Plaats het brood in de broodbakbol en laat opnieuw 45 min. rijzen met het deksel erop.

Verwarm je oven voor op 230°C hetelucht (indien je op de bakplaat bakt of in een open vorm, 220°C onder- en bovenhitte).

Bestuif je brood met bloem en maak insnijdingen volgens eigen inspiratie. 

Plaats de bol met deksel in de oven en bak gedurende 35 min. Haal het deksel van de bol en laat nog een vijftal minuten verder bakken zodat de korst mooi bruin wordt.

Laat het brood afkoelen op een rooster.


Reacties