Griesmeelbroodjes



Nog een receptje met oa semolina (griesmeel) erin. De broodjes maak je zo groot als je zelf wilt. Ik koos voor 8 broodjes, op maat van 1 persoon.

  • 200g tarwebloem
  • 200g semolina (tarwegriesmeel)
  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 4el melkpoeder
  • 4el olie (ik gebruikte olijfolie)
  • 7g zout
  • 240ml lauwwarm water
Meng de bloem en de semolina onder mekaar in de kneedkom. Verkruimel de gist onder de bloem. Voeg de rest van de ingredënten toe en kneed tot een zacht en soepel deeg. 

Doe het deeg in een met olie ingevette mengkom en laat afgedekt rijzen op een warme plaats tot het in volume verdubbeld is. 

Duw de lucht uit je deeg en verdeel in 8 gelijke bolletjes (ca 85g). Rol de bolletjes door griesmeel, dek ze af en laat ze 15 min. rusten op je werkblad. 

Duw de bolletjes tot een platte schijf. Snijd ze kruiselings in en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze af met vershoudfolie wat je met een beetje olie insmeert zodat ze niet aan de broodjes gaat kleven. Laat opnieuw rijzen tot ze in grootte verdubbeld zijn. 

Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende een 15-20 min. tot ze mooi goudbruin zijn.

Laat de broodjes afkoelen op een rooster. 

Reacties