Sneeuwwitje brood


Deze broodmix is afkomstig van Grutterij-Molen De Hoop uit Oud-Zevenaar. Het brood ziet eruit als gewoon wit brood maar het heeft de voedingswaarde van volkorentarwebrood door toevoeging van extra voedingsvezels, mineralen en vitamines (oa. B6 en B1). Handig dus voor kinderen die enkel wit brood willen eten terwijl de ouders liever hebben dat ze volkorenbrood eten. Zout is reeds toegevoegd aan de mix.

  • 500g Sneeuwwitje broodmix
  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 300ml lauw water
  • 25g vetstof
  • zaadjes om te decoreren
Verbrokkel de gist in het lauwe water. Voeg de bloem en de vetstof toe en kneed tot je een zacht en homogeen deeg verkrijgt. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met vershoudfolie of een propere doek. Laat op een warme plaats rijzen toe verdubbeling van het deeg.

Duw de lucht uit het deeg en vorm een stevige bol. Rol de helft van je bol uit tot een lap die groot genoeg is om de rest van de bol te overlappen en smeer hem in met olijfolie. Bestuif het niet uitgerolde deeg met water en bedek met zaden. Bedek de rest van de bol met de lap. Leg het brood op de bodem van de broodbakbol of je bakplaat en dek af met een propere doek of het deksel van de bol. Laat het brood rijzen tot verdubbeling in grootte.

Bestuif de bovenkant met bloem en snijd hem eventueel in. Indien je met de broodbakbol bakt, zet het deksel op de bol en bak het brood af gedurende een 35 min. in een voorverwarmde oven van 230°C hetelucht (indien met de broodbakbol) of 220°C conventioneel indien je bakt op de bakplaat.

Neem het deksel van de bol en laat het brood nog een paar minuten verder bakken tot de korst mooi bruin is.

Koel af op een rooster. 

Reacties