Cake met clementines van zelfrijzend speltmeel


Toen ik dit zelfrijzende speltmeel zag, moest ik het uitproberen. De cake wordt oorspronkelijk gemaakt met sinaasappel maar ik had er geen in huis maar wel clementines dus heb ik dit gebruikt. De cake wordt in een tulbandvorm gebakken.


  • 250g zachte boter
  • 250g suiker
  • 270g zelfrijzend speltmeel
  • 4 medium eieren (of 3 grote)
  • 120ml vers sap van clementines
  • geraspte schil van 4 clementines
Roer in een kom de boter met de suiker tot een luchtige crème. Meng één voor één de eieren onder het mengsel tot ze volledig opgenomen zijn. Voeg de geraspte schil toe en de bloem. Meng stevig door. Voeg als laatste het sap beetje bij beetje voorzichtig toe. 

Giet het beslag in een ingeboterde bakvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45-50 min. 

Laat de cake in de vorm afkoelen op een rooster. Ontvorm en decoreer eventueel met wat glazuur en zeste. 

Reacties