Houthakkersbrood


Ik heb dit brood in de ovale EH broodbakvorm gebakken maar je kan het gerust ook op de bakplaat of pizzaplaat bakken.

  • 350g witte tarwebloem
  • 150g maismeel
  • 24g verse gist of 8g droge gist
  • 320ml lauw water
  • 1el vetstof
  • 8g zout
  • 10g tarwegluten
Los de gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 20min. rusten in een afgedekte kom. Kneed het deeg tot een bol en geef het een bolrijs van 30min. in de afgedekte kom.

Duw de lucht uit je deeg en vorm een dikke batard. Laat het brood 45min. afgedekt rijzen.

Snijd het brood in en bestuif met water. Bak het brood gedurende 30min. in een voorverwarmde oven van 230°C hetelucht indien in de gesloten vorm. Indien je het brood op de bakplaat of pizzaplaat bakt, zet je je oven op 220°C conventioneel. 

Neem het deksel van de vorm en laat nog een paar minuten verder bakken tot het brood een mooie bruine korst heeft.

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties