Hartenbrioche van rozen


Toen ik dit recept zag, dacht ik meteen dit is iets voor mijn hartvormige Emile Henry ovenschaal. Origineel bestaat de vulling uit een notenpasta (Nutella bvb) maar ik heb gekozen voor een vulling van gezouten caramel.

  • 30g verse gist of 10g droge gist
  • 500g sterke bloem (type Amerikaans)
  • 200ml lauwe melk
  • 3 eierdooiers
  • 50g zachte boter
  • 70g suiker
  • 4g zout
  • rasp van 1 citroen
  • merg van een half vanillestokje
  • gezouten caramel (zie recept)
Los de gist op in de lauwe melk. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een homogeen deeg. Vorm van het deeg een bal en leg het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat op een warm plaats rijzen tot het dubbele volume.

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in balletjes van 50g. Rol de balletjes plat en snijd in zes punten. Snijd niet tot het middelpunt. Doe een beetje caramel in het midden en vouw de eerste drie blaadjes dicht. Vouw hier nu de andere drie blaadjes rond. Maak zo van elk balletje een roosje en schik ze in een ingevette ovenschaal.


Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen. 

Bak af in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 30 min. 

Reacties