Fingerrolls


Het volgende receptje komt uit het nieuwste boek van Paul Hollywood: A baker's life. Paul Hollywood is bij ons vooral gekend door zijn bijdrage als jurylid in de Britse bake off reeks. Hij heeft al verscheidene boeken op zijn naam staan, voornamelijk over brood bakken en gebak. Makkelijk te volgen recepten en goed uitgelegd en, wat voor mij heel belangrijk is, in onze maateenheden uitgedrukt.

De fingerrolls zijn uitermate geschikt om als hotdogbroodje te gebruiken of om met (zelfgemaakte) fishfingers een lekkere snack te bereiden. Een recept voor fishfingers wordt trouwens in het boek vermeld.

  • 500g sterke bloem
  • 30g verse gist of 10g droge gist
  • 50g zachte ongezouten boter in kleine stukjes gesneden
  • 10g zout
  • 40g suiker
  • 170ml lauwe volle melk
  • 150ml koud water
Los de gist op in de melk en voeg de rest van de ingrediënten toe en 3/4 van het water. Voeg tijdens het kneden beetje bij beetje de rest van het water toe tot je een mooi soepel deeg verkrijgt. Het kan zijn dat je niet al het water moet toevoegen.

Doe het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt rijzen tot het in volume verdubbeld is. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 12 gelijke porties. Bol ze op en leg ze op een licht bestoven werkblad. Maak er langwerpige rolletjes van zo'n 12 cm van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Dek ze af en laat 45-60 min. rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. 

Bestuif de rolls met bloem en bak gedurende 10-15 min. in een voorverwarmde oven van 220°C tot ze goudbruin zijn. 

Laat ze 5 min. op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster. 

Reacties