Pittige kip pizza


Een laatste bol pizzadeeg die nog in mijn diepvries zat, daar werd deze pizza mee gemaakt. Het basisrecept kan je HIER op mijn blog terugvinden. Het pepertje is van eigen kweek. Met 1 portie deeg maak je een grote pizza voor 2 personen.

  • 1 portie pizzadeeg
  • 1 kippenfilet
  • 1 rode ui
  • tomatenpuree
  • 1 hot pepertje
  • gemalen emmenthal kaas
  • half potje mini mozzarella bolletjes
  • 1tl grillkruiden
  • 1tl kipkruiden
  • 1tl kurkuma
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2 el yoghurt
  • olijfolie
  • gedroogde basilicum en oregano
Snijd je ui in halve ringen en je pepertje in fijne ringetjes. Snijd de kippenfilet in grote repen. 

Doe wat olijfolie in een pan en doe de kippenrepen erbij. Bestrooi met de grillkruiden, kipkruiden, kurkuma en cayennepeper en roer goed om. Zet een deksel op de pan en laat zo'n 5 min. garen op medium vuur.

Meng de yoghurt onder de kip en laat nog zo'n 5 min. verder garen onder gesloten deksel op medium vuur tot het vocht verdampt is. Doe de kipreepjes in een kommetje en laat afkoelen. 

Rol het pizzadeeg met de palmen van je hand uit tot een ronde cirkel ter grootte van je pizzavorm. Roer een paar lepels tomatenpuree los met een eetlepel water en bestrijk hiermee de bodem van je pizza. 

Verdeel de uiringen over de tomatenpuree. Strooi een laag van de gemalen emmenthal kaas over de pizza. Scheur de kiprepen in kleinere stukken en verdeel over de pizza. Werk af met het pepertje en de mozzarella bolletjes die je doormidden snijdt. 

Bestrooi met gedroogde basilicum en oregano. 

Reacties