Aziatische noodles schotel


Vorige week werd mijn deel van een Gasconne varkentje geleverd wat ik via Deel een varken had gekocht. Met een stukje gebraad maakte ik deze lekkere Aziatische schotel. Dit gerecht is voldoende voor 4 personen.

  • 600g varkensvlees of kipfilet in blokjes versneden
  • 250g wokmie
  • zakje wokgroenten (400g)
  • 350ml warm water
  • 2tl kurkuma
  • eventueel peper en zout om bij te kruiden
  • olie om te bakken


  • Marinade:
  • 2 el maïzena
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2tl currypoeder
  • 2tl grillkruiden (ik had Asian grill spices van Pit Pit)
  • 1tl zout
  • paar druppels Knorr Thai bouillon

Meng alle ingrediënten voor de marinade en verdeel het over de vleesblokjes. Roer goed om zodat alle kanten van het vlees bedekt zijn met de marinade. Zet het vlees in de koelkast. Marineer het vlees minimum 2 uur voordien.

Doe wat olie in een hete wok of pan en bak hier het gemarineerd vlees kortstondig in. Voeg de wokgroenten toe en roerbak zo'n twee minuutjes. 

Doe de wokmie erbij en overgiet met het warme water. Blijf al roerend bakken tot al het vocht bijna opgenomen is. Voeg de kurkuma toe en roer goed om. Kruid eventueel nog bij met wat peper en zout. 

Reacties