Zachte broodjes van pâte magique


In een eerdere topic beschreef ik jullie hoe je het basisdeeg voor pâte magique moet aanmaken. Deze broodjes zijn de eerste bakresultaten van datzelfde deeg.
  • 1 portie pâte magique (voor het recept klik hier)
  • 1 ei losgeklopt met 1 el water om te bestrijken
  • mengeling van sesam- en maanzaadjes om te bestrooien
Maak het deeg en bol het op. Leg de bol in een met olie ingevette kom en laat afgedekt met vershoudfolie 90 min. rijzen.

Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke bolletjes. Vorm van elke bol een langwerpig broodje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik gebruikte een stokbroodjes bakvorm waarvan ik in elke holte twee broodjes legde.


Bedek met een propere doek en laat 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en maak met een scherp mesje twee insnijdingen per broodje.

Sprenkel wat van de zaadjes over de broodjes en bak ze goudbruin in 25 min. 

Laat afkoelen op een rooster. 


Reacties