Maanzaadtulband met mascarpone en rum


Zoals ik gisteren schreef bij mijn bericht over de Danish met maanzaad, had ik nog heel wat over van het blik maanzaadvulling. Volgens de webpagina van Helio kan je, eens geopend, het blik nog 2 dagen bewaren in de koelkast. Leuk dus om er nog een cake mee te bakken.

  • 2 eieren (M)
  • 150g zachte boter
  • 200g mascarpone
  • 500g bloem + 1 zakje bakpoeder
  • 1 flacon rumaroma (of 2-3 el echte rum)
  • 275ml melk
  • 250g suiker (ik gebruikte Zusto)
  • 250g maanzaadvulling
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte.

Doe alle ingrediënten (behalve het maanzaad) in de kom van je mixer. Mix op hoge snelheid tot je een homogeen en ietwat stevig beslag verkrijgt. 

Doe de helft van je beslag in een beboterde en bebloemde tulbandvorm. 

Meng de maanzaadvulling onder de andere helft van het deeg en verdeel het over het andere beslag in de bakvorm. 


Roer met een vork of stokje eventjes door het deeg zoals je bij een marmercake doet.

Bak in ongeveer 60 min. gaar. Om dit te checken, prik je met een satéstokje in het midden van je cake. Wanneer dit er droog uitkomt, is de cake gaar. 

Laat de cake nog 10 min. in de bakvorm vooraleer te ontvormen.

Laat op een rooster afkoelen en versier met poedersuiker of glazuur indien je dit wenst.


Reacties