Pannenkoeken met boekweitmeel



Bloeiende boekweit (bron Wikipedia)
Ik had nog nooit boekweitmeel verwerkt tot iets maar toen ik eerder op de week deze pannenkoeken met boekweitmeel zag klaarmaken, kreeg ik er wel goesting in. Het recept bestaat niet enkel uit boekweit want dan zouden de pannenkoeken uit mekaar vallen zeiden ze. Boekweit maakt de pannenkoeken zachter en voedzamer.

In tegenstelling tot wat velen misschien denken is boekweit geen graansoort maar zaden van een kruidachtige plant die vermaalt tot meel gebruikt kan worden om oa brood of pannenkoeken mee te maken. Boekweit is rijk aan fosfor, magnesium en kalium.

  • 200g tarwebloem
  • 100g boekweitmeel
  • 600ml melk
  • 3 eieren
  • 20ml zonnebloemolie
  • 20ml gesmolten boter + boter om je pan in te vetten
  • snufje zout
Meng alle ingrediënten behalve de melk onder mekaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop tot een homogeen en luchtig beslag.

Laat het beslag een tijdje rusten.

Verhit je pan op een hoog vuur met een klontje boter. Verdeel een pollepel beslag over de hele oppervlakte van je pan.

Draai de pannenkoek om in de pan als de bovenkant droog is. Bak nog eventjes tot ook deze kant mooi gebakken is.

Serveer met honing, suiker, stroop, jam enz. 

Tip: Aangezien er geen suiker in het beslag zit, kan je dit recept ook gebruiken als basis voor hartige pannenkoeken.



Reacties