Chocoladekoffiebroodjes



Voor het maken van het deeg voor deze chocolade koffiekoeken verwijs ik je naar het recept van de Danish amandelkoeken. Daar heb ik de helft van ingevroren voor later gebruik zoals voor deze chocoladekoeken. Het deeg haal je een paar uur op voorhand uit de diepvries en laat je langzaam ontdooien in je koelkast.

  • getoerd gerezen deeg
  • bakvaste chocoladestaafjes van Callebaut
  • 1 eidooier+1el melk om de koeken in te strijken
  • chocoladeglazuur voor de afwerking

Rol het deeg uit tot een lange lap van ongeveer 15 cm. hoog.

Gebruik een kwast om de deeglap met wat water in te strijken. Zo blijven de broodjes mooi opgerold tijdens het rijzen.

Meet de breedte van je koffiekoeken af door op ongeveer 3 cm. van de boven- en de onderkant van je deeg een staafje bakvaste chocolade te leggen. Snijd het deeg gelijk af met de lengte van de staafjes.


Rol het deeg nu op langs de korte zijde. Leg de koeken met de sluiting naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Dek af met huishoudfolie wat je met olie ingewreven hebt. Laat rijzen tot het dubbele volume.

Warm je oven voor op 180°C.

Bestrijk de broodjes met het eimengsel en bak ze 20 min. tot ze mooi bruin zijn.

Laat ze afkoelen op een rooster en versier ze met de chocoladeglazuur.



Reacties