Kebabbroodjes (Turkije)


Kebabbroodjes, lekker gevuld met goed gekruide kippenreepjes of lamsvlees en overgoten met een looksausje. Wie lust dit nu niet?  Ik vond dit recept op een Algerijns Franstalige blog en wou het wel eens uitproberen.

Recept voor 6 broodjes:

  • 350g tarwebloem
  • 150g finot (extra fijn griesmeel)
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 15g (vloeibare) boter
  • 7g zout
  • 125ml lauwe melk
  • 150ml lauw water
Meng de bloem, griesmeel, gist, boter, zout en de melk kortstondig met je kneedmachine. Voeg beetje bij beetje het water toe terwijl je het mengsel kneed tot een homogeen soepel deeg. Het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt, dit hangt af van de bloemsoort wat je gebruikt. Giet daarom niet alles in één keer erbij. Kneed ongeveer 10 minuten.

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingesmeerde kom. Dek af met vershoudfolie en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen gedurende 1 uur. 


Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 6 gelijke stukken. Bol ze op een met bloem bestoven werkblad op en rol ze met een deegroller plat tot ongeveer 2 cm. dikte. 

Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze ver genoeg uit mekaar liggen want ze zullen nog rijzen in de oven ook. Dek af met een propere doek en laat 30 min. rijzen.

Verwarm je oven voor op 200°C onder- en bovenwarmte. 

Bestuif de broodjes met wat bloem en bak ze gaar in 20-25 min. 

Leg ze op een rooster om af te koelen en in te vriezen of gebruik ze meteen warm met vulling naar keuze. 

Reacties