Speculaaskoekjes met amandelspijs




Eenvoudig, leuk én gemakkelijk om te maken. Deze koekjes werden gevormd met een cookie stempel bestemd voor het maken van mooncakes. Je kan deze voor een paar euro kopen op Aliexpress en ze bieden die aan in verscheidene vormen en motieven en grootte. Ik heb er eentje voor een inhoud van 50g deeg.

  • speculaasdeeg (zie hier)
  • amandelspijs
  • mooncake stempel
  • beetje bloem om het vormpje mee in te borstelen
Maak je speculaasdeeg en laat het minimum een paar uur in de koelkast rusten. 

Rol van de spijs bolletjes van 30g en van het speculaasdeeg bolletjes van 20g. Duw het speculaasbolletje plat tot een dunne schijf en leg het bolletje amandelspijs in het midden er op. Vouw het speculaasdeeg rond de amandelspijs en duw de naadjes goed dicht.

Bol ze mooi eivormig op. Borstel de binnenkant van de stempel in met wat bloem en duw een bol er in. Zet de stempel op je werkblad en duw zachtjes de drukker naar beneden. Duw nu voorzichtig het gevormde koekje uit de stempel (zie youtube filmpje onderaan de post).


Schik de gevormde koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet je bakplaat in de frigo en laat de koekjes een paar uur rusten.


Verwarm je oven voor op 180°C hete lucht.

Bak de koekjes 15-20 min. tot ze gaar zijn.

Laat afkoelen op een rooster.


Reacties