Homemade advocaat



Altijd lekker, als extraatje bij de koffie, bij een bolletje vanille-ijs, gebak of zomaar. Heel gemakkelijk te maken en ook leuk als cadeautje te geven tijdens de komende feestdagen. Het recept komt van Roger Van Damme en de glazen bokaaltjes heb ik bij Action gekocht.
  • 12 eidooiers
  • 300g fijne suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150ml alcohol 96% (je kan ook brandewijn of vodka gebruiken)
  • 1 blik geëvaporeerde melk
Roer de dooiers los in een kookpot samen met de suiker en vanillesuiker.

Meng de melk en de alcohol erdoor.

Zet je pot op een zacht vuur en klop zachtjes met een garde tot de advocaat gebonden is. Pas op dat je niet te hard klopt want dan krijg je schuim en heb je sabayon. Indien je over een vloeistof thermometer beschikt dan zal de advocaat genoeg gebonden zijn bij een temperatuur van ongeveer 85 graden. Heb je die niet dan kan je testen met een houten lepel. Schep wat advocaat met je lepel en trek met je vinger een streep erdoor. Wanneer de advocaat niet meer terugvloeit dan is ze klaar.

Neem de pot van het vuur en zet hem in een bad koud water of ijsblokjes zodat de dooiers niet verder garen.

Blijf regelmatig roeren tot de advocaat voldoende afgekoeld is.

Giet de advocaat in glazen bokaaltjes of flessen met een brede hals en bewaar in de koelkast.

Reacties