Kattenkoekjes



Simpel en met weinig ingrediënten een koekje voor katten maken. Het meeste werk in het maken van deze koekjes voor onze poezenvrienden is de tijd die je nodig hebt om de piepkleine koekjes met even kleine uitstekertjes te vormen. Je kan het natuurlijk ook jezelf gemakkelijk maken en met een pizzacutter gewoon kleine vierkantjes snijden uit het deeg. De mini-uitstekertjes kocht ik, hoe kan het bijna anders, op Aliexpress. Ook heel handig om bvb een mooi deksel te maken met uitsnijdingen voor een gesloten vlaai/taart. Ondanks twee heel kieskeurige Britse Kortharen, zijn de koekjes toch wel geliefd bij hen. Hoe maak je nu deze koekjes:


  • 1 blikje tonijn in eigen nat
  • bloem
  • 1 ei
  • 2 lepels catnip (optioneel)
Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de tonijn goed uitlekken en pureer ze met een vork fijn in een kommetje. Weeg de hoeveelheid tonijn en voeg dan evenredig bloem toe. Ik haalde 140g uit een blikje. 

Voeg het ei en de catnip toe en prak alles tot een vast deeg. Indien het deeg te droog is en niet samenhangend is, kan je een lepel water of van het tonijnvocht toevoegen.

Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en steek met de koekjescutter de vormpjes er uit. Indien je deze niet hebt, gebruik dan een pizzacutter om kleine vierkantjes uit het deeg te snijden.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak ze mooi bruin in ongeveer 20 minuten.

Wanneer de koekjes afgekoeld zijn, bewaar je ze in een gesloten potje of koekjestrommel. 

Al even proeven nog voor ze de oven in gaan 😂

Reacties