Lemon poppyseed muffins (VS)



Muffins vinden hun oorsprong in de Verenigde Staten en zijn eerder een licht gezoet broodje dan een gebakje. Vaak verwarren de mensen de muffin met een cupcake waar die laatste veel zoeter is en meer aanleunt bij een cakeje. Muffins worden als ontbijt genuttigd of als tussendoortje, bij de Engelsen bij de afternoon tea. Tegenwoordig vind je bijna in elke bakwinkel wel de papiertjes om een muffin extra aantrekkelijk te maken. De kleuren- en motievencombinaties zijn ontelbaar. Bij deze muffins gebruikte ik Zústo als zoetmiddel.

  • 60g zonnebloemolie
  • 80g suiker
  • 350g bloem
  • snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250ml melk
  • 3el maanzaad
  • 2 citroenen (sap+zeste)
  • glazuur voor de afwerking
Verwarm je oven voor op 180°C.

Meng alle droge ingrediënten in een kom. In een andere kom klop je de eieren melk en olie samen los.

Voeg de droge mix toe en meng alles goed onder mekaar tot een glad beslag.  Meng als laatste het citroensap en de geraspte schil er door.

Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met het beslag.

Bak ongeveer 30 min. tot ze gaar zijn.

Versier ze met glazuur wanneer ze afgekoeld zijn.






Reacties