Khobz el Koucha - Algerijnse ovenbroodjes



Dit brood wordt vaak tijdens de Ramadan klaargemaakt. In plaats van twee medium broden, verkoos ik het deeg te verdelen in individuele broodjes. De tweede rijs werd overnacht in de koelkast gedaan, zodat we 's morgens lekker verse broodjes bij het ontbijt hadden. Oorspronkelijk moest er twee eetlepels karnemelk bij het deeg maar ik had er geen in huis. Ik heb 2 eetlepels Skyr natuur in de plaats genomen.

  • 300g extra fijn griesmeel
  • 150g tarwebloem
  • 175ml lauwwarm water
  • 18g verse gist of 6g droge gist
  • 30g ongezouten boter 
  • 2el Skyr natuur
  • 2el melkpoeder
  • 7g zout
Maak van alle ingrediënten een zacht en soepel deeg. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat op een warme en tochtvrije plaats gedurende 1 uur rijzen of tot verdubbeling van het deeg. 

Ontgas het deeg en verdeel het in twee gelijke delen indien je medium broden wenst of in kleinere bolletjes als je individuele broodjes wil. Ik verdeelde het deeg in 6 bolletjes van 125g/stuk. 



Laat de bolletjes tien minuten rusten op een lichtelijk met griesmeel bestoven werkblad. Duw ze daarna plat en bestrooi ze met griesmeel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met vershoudfolie. 

Zet de bakplaat in de koelkast voor een overnacht tweede rijs. Indien je de broodjes dezelfde dag wenst te bakken dan laat je de broodjes op een warme plaats rijzen tot verdubbeling van het volume.

Verwarm je oven voor op 180°C en bak de broodjes af tot ze een mooie kleur hebben gedurende een 25-tal minuten.

Plaats ze op een rooster en dek ze meteen af met een propere theedoek. Zo blijven de broodjes lekker zacht. 


Reacties