Faraobrood



Voor dit brood maakte ik gebruik van een broodmengeling van Farines et Pains uit Frankrijk namelijk  Pain de Pharaon. De mengeling bestaat uit tarwe en durumtarwe. Durumtarwe wordt ook gebruikt voor de vervaardiging van pasta. Dit brood heeft een geelcrème kruim, zacht met een uitgesproken smaak van tarwe. Door het gebruik van durumtarwemeel krijgt dit brood een aanzienlijke voedingskwaliteit met name meer eiwitten, sporenelementen en vitamines. Het is het brood van mediterrane landen dat vaak wordt gepresenteerd met olijven, aromatische kruiden, gedroogde tomaatjes, ansjovis, enz. Ik voegde er sesamzaadjes aan toe.

  • 500g Pain de Pharaon
  • 320g lauw water
  • 18g verse gist of 6g droge gist
  • 8g zout
  • 4g suiker
  • 15g vetstof
  • sesamzaadjes zwarte en witte (hoeveelheid naar eigen voorkeur)
Doe al de ingrediënten samen in de kneedkom en kneed gedurende 15 min. op lage stand tot je een mooi soepel deeg verkrijgt. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat op een warme plaats rijzen tot het dubbele in volume. 

Duw de lucht uit het deeg en bol het opnieuw op tot een stevig rond brooddeeg. Plaats het brood in de schaal van de Emile Henry broodbakbol en zet het deksel er op. Laat 45 min. rijzen. 

Verwarm ondertussen je oven voor op 230°C hetelucht. 

Bestuif het brood met water dmv een plantenspuit en maak een paar insnijdingen met een scherp mesje. 

Zet de broodbakbol in de voorverwarmde oven en bak gedurende 35 min. met het deksel toe. Haal het deksel van de schaal en laat nog een paar minuten verder bakken tot het brood de gewenste bruining heeft. 

Laat onmiddellijk op een rooster afkoelen. 



Reacties