Tradition Française (Frankrijk)



Tradition Française is een T65 bloem samengesteld uit speciaal geselecteerde tarwevariëteiten door Dossche Mills. Hiermee kan je brood, stokbrood, couronne, flute enz. maken volgens Franse traditie. Dit brood heeft een volle smaak en een heel krokante korst die mooi bruint in de oven. Als decoratie rolde ik het brood door een zadenmengeling voor de tweede rijs.

  • 500g Tradition Française
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 250ml lauw water
  • 8g zout
  • 15g vetstof
  • zadenmengeling

Kneed alle ingrediënten tot een soepel en samenhangend deeg. Dit duurt ongeveer 12 min. in de kneedmachine op trage stand. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op kamertemperatuur rijzen tot het dubbele in volume is bereikt (45-60 min.).


Duw de lucht uit je deeg en vorm tot een langwerpig brood. Bestuif de bovenkant van je brood met water dmv een plantenspuit en rol hem dan door de zadenmengeling. Leg het brood op de onderste schotel van de broodbakbol of op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats het deksel op de bol of bedek de bakplaat met een propere handdoek. Laat terug rijzen voor ongeveer 45 min. of tot dubbele volume. 

Verwarm ondertussen je oven voor op 230°C hetelucht. Indien je het brood bakt in een open vorm, warm je je oven voor op 220°C onder- en bovenwarmte. 

Snijd het brood een paar keer in met een scherp mesje en zet de bol in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 35 min. Haal daarna het deksel er af en bak nog een paar minuten verder tot het brood mooi bruin is.

Laat afkoelen op een rooster. 


Reacties