Omega 3



Artipan Omega 3 is een bloemmengeling van Dossche Mills. Zij omschrijven ze als volgt: 'Gebruiksklare mengeling voor de bereiding van een licht meerzadenbroodje verlaagd in natrium en bron van vezels en Omega 3. Het aanwezig lijnzaad en chiazaad is de plantaardige bron van omega 3-vetzuren. Omega-3 vetten zijn meervoudig onverzadigd vetten waaraan positieve eigenschappen toegeschreven worden; voorkomen van hart- en vaatziekten, artritis en depressies en verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Deze broodmix is verlaagd in zoutgehalte en bevat gejodeerd zout'.
Kortom, een gezond brood dus. Zoals je kon lezen bevat de mengeling al een verlaagd gehalte aan zout zodat zout toevoegen niet meer nodig is. 

  • 500g Artipan Omega 3
  • 10g verse gist of 4g droge gist
  • 290ml lauw water
Doe alle ingrediënten in je mengkom en kneed tot je een mooi soepel deeg verkrijgt. Bol het deeg op en doe het in een met olie ingevette mengkom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat op een warme plaats op kamertemperatuur rijzen tot het dubbele in volume is bereikt (45-60 min.).

Duw de lucht uit het deeg en vorm je brood. Leg het brood op de onderste schaal van je Emile Henry broodbakbol of de bakplaat of bakvorm als je die niet hebt. Plaats het deksel op de bol of in het andere geval dek je brood af met een propere doek en laat opnieuw op kamertemperatuur rijzen tot het dubbele volume. 

Verwarm je oven voor op 230°C hetelucht. Indien je een open vorm gebruikt zet je je oven op 220°C onder- en bovenwarmte. 

Bestuif de bovenkant van je brood met wat bloem en maak een paar insnijdingen.

Zet de bol met deksel in de oven en bak gedurende 35 min. Haal het deksel van de bol en bak nog een paar minuten verder tot je brood naar wens gebruind is. 

Laat onmiddellijk afkoelen op een rooster. 


Hoor hoe het brood knispert wanneer het pas uit de oven komt 

Reacties