Restjesbrood



Soms moet je eens door je kast gaan om te zien wat je nog allemaal op voorraad hebt. Dan vind je allicht, net als ik, kleine restjes van bloem. Niet genoeg meer om een brood mee te bakken en dan schuif je dat weer naar achteren. Maar net de combinatie van die restjes samen, vormen soms verrassend de meest lekkere broden op. Zo heb ik ook dit klein broodje ineen geflanst.

  • 200g Camp Rémy
  • 50g Bignou
  • 40g gebroken tarwe
  • 150g verse Alpro sojamelk
  • 4g zout
  • 8g verse gist of 3g droge gist
  • 15g vetstof
Kneed van alle ingrediënten een homogeen deeg. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat het op een warme plaats rijzen tot verdubbeling in volume (45-60 min.).

Duw de lucht uit het deeg en vorm het tot een langwerpig broodje. Vet je bakvorm in met bakspray en leg het broodje er in. Dek af met een plastiek douchemutsje (die kan je heel goedkoop aankopen op oa. Aliexpress) en laat op een warme plaats rijzen gedurende 45 min. (tot het deeg een goede centimeter boven de rand uitsteekt).

Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C boven- en onderwarmte.

Bak het broodje zo'n 20-25 min. tot het gaar is en een mooie bruine kleur heeft.

Laat het afkoelen op een rooster. 


Reacties