Campagnard met pompoenpitten





Artipan Campagnard is een bloemmengeling van Dossche Mills op basis van tarwebloem, roggebloem en zuurdesem. Het levert een aromatisch brood op.

Pompoenpitten bevatten veel voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan magnesium, zink en vetten. Ze zouden goed zijn voor het hart en de prostaat en ze zouden bescherming bieden tegen bepaalde soorten kanker door oa het hoog aantal antioxidanten wat ze bevatten. Los daarvan vind ik ze gewoon lekker.

  • 500g Artipan Campagnard
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 290ml lauwwarm water
  • 8g zout
  • 15g vetstof
  • 50g pompoenpitten
Doe alle ingrediënten in je kneedkom en kneed tot een homogeen deeg. Bol het deeg op en doe het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie of een propere doek en laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume (45-60 min. ).

Duw de lucht uit het deeg en vorm tot een batard. Leg het brood op de onderste plaat van de EH broodbakbol en laat met het deksel op rijzen op een warme plaats gedurende 45 min. 

Verwam de oven voor op 240°C hetelucht.

Bestuif de bovenkant van het brood met water dmv een plantenspuit, maak een paar diagonale insnijdingen met een scherp mesje en strooi er wat pompoenpitten op.



Bak het brood gedurende 35 min. met het deksel op in de voorverwarmde oven, haal het deksel er daarna af en laat nog een paar minuten verder bakken tot het een mooie bruine korst heeft.

Laat afkoelen op een rooster.


Reacties