Vlammetjes



Het basisrecept voor deze vlammetjes zag ik in een Facebookgroep en werd daar gepost door Cin Reulen. Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan en hier volgt het recept. Ideaal als snack of borrelhapje. Zorg wel dat er genoeg bluswater in de nabijheid is 😅 Uiteraard kan je ze zelf zo spicy maken als jij wilt. Het gehakt bij de Vlaamse slager is reeds gekruid. Ik weet dat dit in Nederland niet zo is, dus daar voeg je als extra wat gehaktkruiden en/of peper en zout toe aan het gehakt.


  • Pakje kleine loempiavellen (12,5x12,5cm)
  • 500g gehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 rawit pepertjes 
  • 1 madame Jeanette peper
  • 2el ketjap manis
  • 2el sambal badjak extra hot
Snijd de pepertjes en de sjalot fijn en voeg samen met de fijngeknepen teentjes knoflook bij het gehakt.


Doe 2 eetlepels ketjap manis en sambal bij het gehakt en roer met een vork alles goed onder mekaar.


Bak het gehaktmengsel rul in een pan. Schep het over in een kom en laat afkoelen. Ondertussen kunnen ook de loempiavellen ontdooien.



Kluts het ei los. Leg een beetje van de vulling op een loempiavelletje zo'n cm van de onderkant. Plooi de onderkant over de vulling en plooi de zijkanten naar binnen toe alsof je een enveloppe zou maken. Bestrijk de bovenkant van het vel met wat losgeklopt ei en rol het pakketje met de vulling verder op naar boven. Door het eigeel zal het randje mooi vastkleven en sluiten. 

Verwerk zo al de vulling. Leg de vlammetjes in een diepvriesschaal. Wanneer je de vlammetjes wenst te stapelen in de schaal dan leg je best tussen twee lagen een stuk vershoudfolie. Zo gaan de vlammetjes niet aan mekaar vastkleven. 

Bakken voor 4 min. op 185°C in de Airfryer.







Reacties