Pompoensoep


Wat is er nu op een sombere kille dag heerlijker dan een pot dampende soep op het kookvuur die je huis vult met zijn geur? Misschien het eten van deze soep. Oktober is de pompoenmaand bij uitstek, zeker al omdat je er alom mee rond de oren wordt geslagen door het thema Halloween. Ik houd er wel van, zowel van de soep als van het thema.


  • 1/2 pompoen, ik geef de voorkeur aan de Butternut die bevat ook veel minder uit te halen pitten dan een gewone pompoen
  • 3 wortelen
  • 2 witten van prei
  • 3 sjalotten
  • stukje verse gember
  • 1 Spaanse peper
  • 2 bouillonketeltjes kip
  • 1 pakje culinaire room (7%VG)
  • paar takjes peterselie
  • peper en zout
  • water
Snijd de pompoen, uien, preiwitten en wortelen in gelijke stukken en doe ze in de soeppot. Vul bij met water. Doe niet teveel water erbij, het is makkelijker achteraf te dikke soep nog wat aan te lengen dan een dunne soep te redden. 

Voeg de fijngeraspte gember en het fijngesneden pepertje toe. Voor een extra pittige toets aan je soep laat je de pitjes er in, anders schraap je ze eruit.

Doe de bouillonketeltjes erbij en kruid met peper en zout. 


Breng de soep aan de kook en laat 45 min. verder pruttelen op een zacht vuurtje. 

Mix de soep met een staafmixer. Voeg de room erbij en laat nog eens doorkoken. Proef en kruid indien nodig af met nog wat peper en zout. 

Serveer met de fijngehakte peterselie. 

Reacties