Mini batbot (Marokkaans panbrood)


Ik wou al een hele poos deze broodjes eens uitproberen en met de aankomende feestdagen in het achterhoofd leek mij dit wel het ideale moment om het één en ander uit te testen. De mini versie van deze Marokkaanse panbroodjes zouden ideaal zijn als aanvulling bij een koud buffet of als aperitiefhapje met wat hartige vulling. Een beetje de Marokkaanse variant van onze mini sandwiches waarmee we een verrassingsbrood vullen. Het is nog wat spelen met de temperatuur van mijn kookvuur én pan om de ideale broodjes te verkrijgen maar al bij al ben ik toch al tevreden met dit eerste probeersel.

Voor 24 mini broodjes

  • 250g tarwebloem
  • 100g fijn griesmeel
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 6g zout
  • 175-200ml lauw water
Doe de ingrediënten in de mengkom en kneed tot een zacht en soepel deeg. 


Bol het deeg op en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Bedek met vershoudfolie en met een propere linnen doek. Laat 30 min. rusten.

Duw de lucht uit het deeg en rol uit tot een lap van ongeveer 1cm dikte. Gebruik een uitsteker om ronde schijfjes uit de lap te halen.Strooi wat griesmeel op je werkblad en leg daar de schijfjes op. Bestrooi met wat griesmeel en leg er een propere linnen doek op. Laat 30 min. rusten.

Warm een pan op het vuur en bak hierin de broodjes gaar. Draai de broodjes om wanneer die beginnen op te blazen. 

Laat de broodjes afgedekt onder een doek afkoelen zodat ze mooi zacht blijven. 


Reacties